Mervolie's Gerbil Hemsida

Hemsidan för dig som älskar gerbiler och vill att dom ska ha det bästa möjliga liv som går ett ge!

Ta Gerbiler I Nackskinnet?

Självklart kan man det. Men då menar jag att man BARA ska BÄRA dom i nackskinnet. INGE annat är tillåtet.

Dom flesta jag känner gillar inte när man tar något djur alls i nackskinnet för att dom tycker det ser så "brutalt ut". Men jag tror många har fått fel inställning eftersom nuförtiden tar man oftast bara djur i nackskinnet som en bestraffning eller som ett bra grepp när man ska undersöka dom. Man tänker inte så mycket på att det är helt naturligt för djur att man lyfter dom i nackskinnet för det gjorde deras mamma på dom sedan dom var små. Men det betyder inte att dom tycker att det är fritt från obehag när vi människor gör det.

Anledningen varför djur har nackskinn är ju för att deras mamma ska kunna bära och förflytta dom utan att dom ska få ont och då är dom ju trots allt bara ungar. När dom är vuxna som blir dom aldrig lyfta i nackskinnet, därför kan vuxna gerbiler tycka att det är väldigt WEIRD om man skulle ta dom i nackskinnet. Men det är inte bara att ta ett grepp på nacken och lyfta. Du måste ta tag på rätt ställe annars får gerbilen eller vilket djur som helst väldigt ont och kan skada sig. Den kanske kommer förknippa att bli lyft i nackskinnet som något väldigt obehagligt när det faktiskt inte är några som helst obehagligheter med det om man gör det på rätt sätt. Om du tar fel så kan det hända på vissa djur att dom till och med kan bryta nacken eller kvävas. t.ex kaniner. Men om du har tagit det rätta greppet så kommer inte gerbilen att göra något motstånd utan hänga helt stilla tills du släpper ner den igen. Då vet du att du har lyckas! Självklart så kan gerbilen se väldigt förskräckt ut dom första gångerna du gör det. (kanske snurrar med svansen för att den känner att den tappar balansen från marken) det slutar det med på någon sekund. Ha alltid din ena hand några centimeter under gerbilen av säkerhetsskäl. Håll gerbilen bara några sekunder sedan lyfter du ner den försiktigt i händerna igen.

Jag lyfter aldrig mina gerbiler i nackskinnet för jag känner att det är rätt onödigt då jag bara har dom i handflatorna. Men jag har provat att göra det bara för att jag var nyfiken om dom tar det på ett dåligt sätt. Och jag blev väldigt förvånad! jag har lyft Freja & Yoku i nackskinnet några gånger i bara några sekunder och båda hängde där helt stilla. (höll dom såklart inte samtidigt) Men man såg väldigt tydligt att det inte var det bästa dom varit med om, dom var väldigt spända och hade stirriga ögon. Men dom var helt stilla och gjorde inge motstånd och då vet man att man lyfter dom rätt. Tar man dom fel så börjar dom att sprattla och försöka komma loss.

Rekommenderar inte att lyfta dina gerbiler i nackskinnet om dom inte är riktigt tama. Om du vill prova men aldrig tidigare gjort det på en gerbil så be någon visa hur man gör så du inte skadar den.
OOOOOOOOBBS!!!!!!!!

Har även fixat lite mer information i Kategorin "SKAFFA GERBIL" har skrivit lite om vad som händer om Gerbilen blir SJUK och HUR du märker det.

har blivit helt kissnödig av allt skrivande, så måste ge mig av för att tömma blåsan...
Hare gött! Tack för att du besökte hemsidan :)


Mvh
Erika

23 apr 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)