Mervolie's Gerbil Hemsida

Hemsidan för dig som älskar gerbiler och vill att dom ska ha det bästa möjliga liv som går ett ge!

Gerbiler asså...

/31274-398781821687-1434599-n.jpg


I somras fick Gin en ny kompis, Jänka. Gin är den som är högt i rang, vilket hon visar väldigt tydligt genom att rida på sin kompis, nypa till henne om hon är för påflugen.
I buren kommer dom bra överens med varandra, Jänka är alltid undergiven och försöker aldrig ifrågasätta rang ordningen. Dom tvättar varandra, sover med varandra. Gin kan faktiskt ibland vara tålmodig och tillåta Jänka att kliva på hene.

Men när dom är ute och springer löst på golvet i mitt rum ...
Så blir Gin väldigt revir hävande. Vilket beror på alla dom olika lukterna som kanske gör henne förvirrad och hennes Gerbil instinkter tar överhand. Jänka blir tvungen vara på sängen hela tiden för att hon inte vågar komma ner, för då märker Gin det direkt och börjar genast jaga henne så det nästan ser otäckt ut. Jänka brukar springa upp i min famn, eller på min axel för att söka skydd, stackarn. Jänka trycker sig ner mot marken och spänner sig så fort hon bara får syn på Gin.

Ibland har hon fått sig några nyp bett som endast märks om man känner under pälsen. Har hittat små hår tussar från Jänkas svart vita päls. Hon blev biten i tassen en gång så jag hittade små blod avtryck på kudden.

Men sätter jag dom på ett ställe där dom annars inte brukar vara, som i ett annat rum, på en soffa eller något så gör Gin aldrig någonting. Då är hon helt vänlig. Samma sak i buren, där är hon helt vänlig och putsar Jänka. Sover tillsammans och gosar med varandra.

Så hur vet jag att jag inte behöver sära på dom? Jo, just precis av den anledningen jag skrev ovanför. Dom kommunicerar med varandra. Gin är inte aggressiv, hon är bara extremt revir hävande och när hon känner andra Gerbil lukter tar det över och hon blir förvirrad när hon ser någonting röra sig på golvet och tror att Jänka är en annan Gerbil.

Det konstiga är att, om jag sätter ner Jänka på golvet just bredvid Gin så gör hon ingenting. För då hinner hon lukta på henne och som ba: Jaha, det är bara du.
Gin har varit så här i över ett halv år nu och endast när dom är ute i mitt rum. Så nu kommer det ironiska...

Jag har börjat från och med idag att ha ute dom en och en åt gången så Jänka slipper bli traumatiserad och bara ha inställning att gömma sig från Gin. Jag tog först ut Jänka och lät henne springa på golvet, hon kunde utforska mitt rum ifred.
Jag tog sedan ut Gin ensam i rummet... och då började hon pipa, kvittra och söka omkring med blicken efter sin kompis.

Det var precis så hon betedde sig efter hennes förra bur kompis gick bort när jag hade ute henne. Så, när Jänka och Gin är tillsammans i mitt rum på golvet så jagar Gin henne och försöker nypa i henne så fort hon ser henne. Nästan. Och när jag låter Gin vara ensam ute, så står hon på bakbenen och piper. Som betyder att hon letar, undrar vart sin kompis tagit vägen

20 feb 2016

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)