Mervolie's Gerbil Hemsida

Hemsidan för dig som älskar gerbiler och vill att dom ska ha det bästa möjliga liv som går ett ge!

Mitri blev dålig!

Igår vid 2 tiden på natten när jag skulle kolla till råttorna en sista gång innan jag gick och la mig så såg jag att Mitri inte betedde sig som hon brukar. Hon satt helt stilla med halv slutna ögon och när hon skulle gå så gned hon munnen mot marken och såg riktigt sjuk ut.
Jag tog genast upp henne för att undersöka vad som var fel och märkte att hon var helt blöt från munnen en bit ner mot halsen av slem/saliv som hade kommit från hennes mun som fortfarande var helt geggig och hon utförde konstiga ljud som friska Gerbiler aldrig gör. (Jag har varit med om detta tidigare med en annan Gerbil 'Chewie' så jag var ganska säker på vad det var)

Och när en Gerbil får en geggig mun, full med saliv och utför underliga ljud så är det för att någonting har fastnat i munnen eller halsen på den. Orsaken är olika, med min förra Gerbil berodde det på att hennes framtänder hade gått av och kunde inte tugga maten ordentligt men jag har kollat Mitris tänder och dom var det inge fel på. Eftersom jag varit med om detta två gånger tidigare med Chewie så var jag nästan helt säker på att hon skulle återhämta sig igen om hon fick vila ett tag. Nästa dag så var hon helt återställd med torr och frisk mun. Jag har henne ute just nu på golvet i mitt rum och hon beter sig som att den aldrig har hänt.

8 mar 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)