Mervolie's Gerbil Hemsida

Hemsidan för dig som älskar gerbiler och vill att dom ska ha det bästa möjliga liv som går ett ge!

Saya tappat en klo

Jag öppnade Terrariet för att gosa med Saya som kom fram till öppningen och var så nyfiken som vanligt. Blickade ut över stupet ut till mitt rum, gissar på att hon tänkte vad underbart det skulle bli att få komma ut. Jag höll i henne ett tag, sen när jag släppte ner henne i buren och blickade jag på annat. Sen när jag kollade igen så började Saya att slicka sig intensivt på tassarna, onormalt länge. Annars brukar dom ju bara ta några sekunder på sig att tvätta sig men hon höll på i flera minuter.

Då undrade jag varför hon tvättade sig så mycket, för jag visste att någonting inte riktigt stod som det ska. Då kollade jag in henne noga och såg att hon var helt röd om tassarna, det var precis som om hon hade doppat dom i blod. Då förstod jag genast varför hon tvättade sig på ett sådant maniskt sätt utan uppehåll. Hon ville få bort blodet. Sen när jag kollade igen såg jag att hon var täckt med blod från mnnen ner till halsen. I början blev jag as rädd och tänkte shit, har hon fått inre blödningar eller något, kommer hon att dö? Ni vet, alla möjliga hemska tankar som kommer upp i hjärnan när någonting sånt här händer. Tänkte till och med att hon hade bitit sig själv i tungan.
När jag petade i henne så pep hon så tydligen hade hon väldigt ont.

Jag avvaktade, lät henne tvätta sig klart och gå och se senare hur hon hade det. Då såg jag att hon hade tvättat bort allt blod förutom den på sin vänstra tass och då visste jag direkt att det var källan. Hon hade skadat tassen.
Jag tittade närmare, en klo fattades. Aj, aj. Där var svaret. Inte konstigt hon hade så ont och att det blödde så mycket. Hela klon hade slitits av, vet ej hur, gissar på att hon säkert fastnat med klon någonstans. Men annars såg det inte så illa ut, lite blod och en klo borta.

Då blev jag genast mer lättad för den växer ut igen och är inte livshotande. Hon kunde använda tassen som vanligt trots olyckan, det blev en svart liten sårskorpa på toppen.

Nu har klon växt ut igen och det ser ut som om det aldrig har hänt smileHa en fortsatt bra dag!
Hälsningar
Erika

30 jan 2017

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)