Mervolie's Gerbil Hemsida

Hemsidan för dig som älskar gerbiler och vill att dom ska ha det bästa möjliga liv som går ett ge!

Ordet råtta

Eftersom Gerbiler hör till kategorin möss, råtta, gnagare, (rätta mig om jag har fel), vi kan nog alla komma överens om att Gerbiler hör till dom. Personligen tycker jag inte det är någon skillnad förutom utseendet kan variera men de är fortfarande Råttor ... eller möss.

Vi har: Tamråttan, Springmöss, Näbbmus, Skeppsråttor, osv ... ja listan är ganska lång. Nu för en gång skull ska jag prata om själva råttan som oftast fått ett dåligt rykte.

Ordet "Råtta" för många människor förknippas med spetsig nos, rotar i soptunnor, bär med sig sjukdomar, smutsiga, ohyra. Alla dessa fördomar ni säkert hört talas om, vissa jag berättar till att jag har Ökenråttor börjar huttra bara de får höra ordet.
   Råttor är super renliga. De gillar inte att bli smutsiga eller vatten för den delen! Ifall de får något på sin päls försöker de genast tvätta bort det. De gör sina behov i hörn, eller på samma ställen och gräver för det som katter, till och med tvättar sig efteråt.
   Råttor är extremt smarta och sympatiska. De har även social intelligens, det är en anledning till att de oftast används som experiment i laberatorium (Ja, det är lika hemskt som det låter) De har lätt att anpassa sig till olika situatiner, bra minne. De kan lära sig sina namn och komma när du kallar på dom!

/zuri-narbild.jpg

 

5 dec 2017

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)