Mervolie's Gerbil Hemsida

Hemsidan för dig som älskar gerbiler och vill att dom ska ha det bästa möjliga liv som går ett ge!

Halloj! :) Nafsande info

Har ni någonsin tänkt på hur snälla Gerbiler är? ...mot människor alltså


Om jag håller fram ett skalat, delat solrosfrö till dom vilket är väldigt små bitar, mellan tummen och pekfingret så gör dom allt vad dom kan för att inte bita mig i fingrarna. Dom tar så försiktigt som möjligt, jätte gulligt!

Varför skulle dom bry sig i om dom råkade bita mig i fingret eller inte? JO, för att dom vill inte göra någon illa!! (människor alltså)

Även om jag tar en liten smul bit av ett solrosfrö och gömmer den mellan tummen och pekfingret så att den inte ens syns, så försöker dom ändå göra allt vad dom kan för att inte bita i min hud! Jag känner deras små rakblads tänder på mina fingrarna när dom ska ta det gömda fröet men dom gör allt i sin makt för att bara få tag i fröet och gör det så försiktigt.


Dock, otama gerbiler som inte lärt känna dig kan vara så ivriga när dom tar godis från dina fingrar att dom råkar nafsa till din hud istället. Detta har typ ALLA mina Gerbiler gjort när dom varit "nya" men sedan lärt sig HELT SJÄLVA att man ska vara försiktig.

Jag har aldrig sagt åt dom om dom nafsat mig. Jag har nästan gjort tvärt om, talat bäbis språk och strykat dom; "Meeh så får du väl inte göra!<3" Dom nafsar inte er för att vara elaka utan för att kommunicera :)

Straffa dom aldrig, tänk aldrig ens på att behöva lära dom att inte nafsa er. Det slutar dom själva med när dom lärt känna er. 

Dessutom... om ni t.ex håller passivt fram eran hand i buren, då kommr dom antagligen komma fram och nosa. Kanske ge er en liten försiktig nafsning som nästan kittlas. Det är antingen att dom är nyfikna och vill "känna" på er, eller tecken på tillgivenhet. Kanske till och med att dom slickar dig, vilket är tecken på att dom gillar dig :)

Allmän nafsning:

Dom nafsas för att kommunicera, talar om någonting för er. Kanske någonting är obehagligt, jag är nyfiken, låt mig känna, osv... Helst när dom är nya och ovana, dom kan väl inte veta hur exakt hårt, mjukt dom ska känna på er! Prova ta fram vad som helst framför nosen på dom, deras instinkt är genast att känna vad det är med tänderna, om det är någonting att gnaga på, äta, eller bara allmän nyfikenhet som små barn som vill utforska

Ni som klagar på att era gerbiler nafsar i vilka situationer som helst, hårt, mjukt, löst, vad det nu må vara så tänk så här; Om dom verkligen hade velat bita er så skulle dom hur lätt som helst ge er ett blödande sår. Kom igen. Deras tänder kan gå igenom hårdplats. Det ska inte vara några problem att bita igenom eran hud

Därför är det viktigt att aldrig tillrättvisa eller bestraffa en Gerbil, för dom kan inte vårat språk!
Om ni får för er att börja bestraffa en Gerbil så kan jag garantera att nafsningarna kommer övergå till riktiga bett då deras tänder går igenom eran hud så det börjar blöda


9 aug 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)