Mervolie's Gerbil Hemsida

Hemsidan för dig som älskar gerbiler och vill att dom ska ha det bästa möjliga liv som går ett ge!

Har ni tänkt på en sak?

Gerbiler skulle attackera och försöka döda en annan främmande gerbil om den kom till deras revir för dom känner att den gerbilen kommer från ett annat revir och nu tränger den sig in på deras.

Men då undrar jag...

När vi människor sticker in handen i gerbilernas bur så skulle dom ju aldrig börja attackera handen. Istället skulle dom komma fram nyfiket och lukta. Bara helt enkelt visa vänlighet mot oss.

Varför är det egentligen så? våra händer luktar ju helt annat än deras revir och kan lika gärna vara ett hot för dom. Men ändå attackerar dom inte!

Okej, jag måste faktiskt påpeka ETT undantag. På Djurmagazinet. Dom i personalen frågade om jag ville ta en hane helt gratis för annars skulle den avlivas. För att den var väldigt agressiv. Personalen visade mig varför och tog på sig en handske och stoppade ner den i buren. Direkt gick gerbil hanen till anfall mot handsken och vägrade släppa taget. Jag blev faktiskt rätt chockad för gerbiler brukar aldrig göra så mot människor.

Men ändå hade den agressiva Gerbil hanen en burkompis. Det var säkert hans bror för båda två var vita. Hans bror var inte alls agressiv utan kom nyfiket fram och var helt vänlig mot människor. Den agressiva hanen attackerade aldrig sin burkompis. Intressant eller självklart?

Varför attackerade den agressiva gerbilen bara människor och inte sin kompis? den kan ha blivit illa behandlad av en människa.. den kan missta människo händer som en främmande gerbil.. den kan ha fel på psyket.. ja, faktiskt kan man ju inte riktigt svara på det då man inte vet hanens bakrund eller hur den varit förut.

För om Gerbil hanen verkligen var agressiv så skulle den nog döda sin burkompis också.

Bara något jag har funderat på i alla fall! hoppas det var intressant för er.
Godnatt!

20 mar 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)