Mervolie's Gerbil Hemsida

Hemsidan för dig som älskar gerbiler och vill att dom ska ha det bästa möjliga liv som går ett ge!

Min gerbil hoppade ner i en hink med såpa!

Har haft stor städning åt mina gerbiler idag! jag var så noga med städningen idag att man kan tro att jag har sanerat deras burar haha. Skrubbade glaset flera gånger om med grönsåpa och ajax. Så nu har dom nytt och fräscht :)

Också ska jag ju berätta vad som hände med min gerbil Freja.
Jag hade en vatten hink på golvet som jag hade satt grönsåpa i då jag rengjorde. Jag hade satt en påse över hinken för att vara säker på att ingen gerbil ska hoppa ner i hinken medans jag rengör buren. Men när jag var klar så tog jag bort påsen från hinken och skulle ta in råttorna igen, då kom jag på att jag måste fixa något mer i deras bur och vände mig ryggen till dom...

Plopp! hörde jag. Utan att se vad som hände så visste jag direkt att en gerbil var i hinken med såpa. Jag tog upp Freja därifrån det fortaste jag kunde. Hon fick verkligen panick! och jag blev asrädd att hon ska bli sjuk av rengöringsmedlet. Också var min första tanke var att jag måste få henne torr så fort som möjligt. Men jag var tvungen att rengöra henne med rent vatten först. Jag satte ner henne snabbt i buren för att tömma hinken som jag sedan fyllde bara i botten med rent jummet vatten. Sedan satte jag ner Freja dit och det gillade hon inte. Det var väldigt ovan känsla, jag har aldrig någonsin låtat mina gerbilerv vara i vatten förut men nu var jag tvungen för att få bort rengöringsmedlet hon hade i pälsen. När jag var klar så tog jag toalettpapper och gnuggade försiktigt över hela hennes kropp för att försöka göra henne lite torrare. Sedan satte jag bara ETT gömställe i deras bur och fyllde det med massa bomull. För Freja var nog säkert chockad fortfarande över vad som hänt och ville nog bara vara ifred. Och jag tänkte om jag bara gör ett gömställe så kommer hon ju bara att vara där och jag satte bomullet dit så att hon håller sig varm och blir förhoppningsvis fortare torr. Det funkade, för hon höll sig i bomullet.

Hon mår bra nu och beter sig precis som förr! :D

3 apr 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)